West-Nederlands Bach Orkest

Het West-Nederlands Bach Orkest bestaat sinds maart 1996 en werkt meestal samen met solisten en koren in muziek van J.S. Bach en andere componisten. Aan een volledige serie Bach-cantates werkt het WNBO voor de Stichting Cantates Grote Kerk Vlaardingen. Daarbij wordt samengewerkt dirigent Arie Eikelboom en het kamerkoor Magister Cantat. Tot het vaste repertoire van het orkest behoren een groot aantal Bach-cantates, zijn Passionen, het Magnificat en Händels "Messiah". In de afgelopen jaren werden de zes delen van het Weihnachts-Oratorium hieraan toegevoegd.

WNBO In het Bachjaar 2000 begon Arno Bons, initiatiefnemer en artistiek leider van het WNBO, met het ensemble aan een speciaal project waarin de grenzen van de kamermuziek bereikt worden Daarin spelen Bachs solocantates de hoofdrol. Dit heeft tot succesvolle concerten geleid, o.a. in Naaldwijk, Schiedam en Capelle a/d IJssel. In een kleurrijke programmering krijgen de zangstem en allerlei instrumentale combinaties een plaats.

WNBO

Het WNBO is een ensemble met basso continuo, strijkers en enkele blazers als vaste kern. Onder de medewerkers bevinden zich freelance musici en leden van de grotere orkesten, zoals het Orkest van de 18e eeuw, het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch orkest.
WNBO-home